BAY TREE LODGE

Category
Refurbishment of three flats in a Georgian house

This project involved the phased refurbishment of three flats for the same client within this Georgian building that had been converted in the 1950s with little work done since. It included upgrading of the whole building with added insulation, new bathrooms, kitchens and services.

On the second floor a narrow entrance corridor was opened up into the rear wing to provide a generous entrance hall with the main stair extended up to a new roof terrace with magnificent views over London. Another corridor was removed to provide a larger kitchen area with an escape route protected by an automatic fire-curtain, normally hidden in the ceiling. On the first floor two flats were combined to form a larger one that now occupies the whole floor. On the ground floor several structural walls were removed to create a large and airy kitchen/dining room and larger bedrooms and bathrooms. Once again open-plan areas were made possible by using hidden fire curtains. Externally a wrought iron glazed canopy was added over the front veranda based on a 19thC. painting of the house.